Oferujemy wybór z 10 pokarmami roślinnymi i podsumowanie głównych składników odżywczych, które nam dostarczają:
KURKUMA W PROSZKU
Dostarcza węglowodanów i błonnika. Dodatkowo zawiera: minerały (potas, żelazo, fosfor, wapń), witaminę C oraz witaminę B1 i B2.
WARZYWA STRĄCZKOWE
Bogate w proteiny, kwas foliowy, minerały (żelazo, sód, potas, wapń), błonnik i witaminy, zwłaszcza z grupy B: m.in. B2, B3, B6, B9 (kwas foliowy), witamina A, witamina E.
NASIONA CHIA
Bogate w kwasy omega-3, dostarczają również wapnia i błonnika.
ZIARENKA SEZAMU
Doskonałe źródło wapnia, dostarcza magnezu, fosforu, żelaza, witamin z grupy B oraz witaminy E.
ORZECHY WŁOSKIE
Źródło kwasów omega-3, dostarcza minerałów przeciwutleniających (magnezu i miedzi) oraz kilku witamin z grupy B.
CZOSNEK
Bogaty w cynk dostarcza nam również: mangan, witaminę B6, witaminę C i selen. Ponadto zawiera znaczne ilości miedzi, witaminy B1, żelaza, potasu, fosforu i wapnia.
CYTRYNA
Dostarcza dużą ilość witaminy C oraz minerałów, takich jak selen, magnez, żelazo i potas.
OWSIANKA
Dostarcza błonnika i węglowodanów w postaci skrobi, białek, witamin z grupy B, składników mineralnych (fosfor, żelazo, cynk, jod) oraz wysokiego stężenia błonnika pokarmowego.
JAGODY
Bogate w błonnik dostarczają nam także minerałów (potas, żelazo, klak, magnez), witaminę C, witaminę A i witaminy z grupy B.
AWOKADO
Jego skład jest bogaty w tłuszcz i błonnik, a mało cukrów. Z wysoką zawartością kwasów tłuszczowych Omega 3. Bogaty w witaminy K, C, E, B5, B6, kwas foliowy i potas.